mandag 10. januar 2011

Bæst off 2010: England

Tenkte vi skulle starte den her tjueti-mimringen med en post på England, siden engelsk rap må sies å ha hatt et jævlig bra 2010. Den har i tillegg båret sterkt preg av den kraftige påvirkningen fra dubstep, og elektronisk musikk generelt, de siste par årene. Akkurat den egenskapen er jo egentlig det beste ved hele scenen i England; ting blander seg, utveksler elementer og blir noe nytt - eller forskjellig. Dubstep, på sin side, har beveget seg stadig mer vekk fra drum n bass-røttene, og gått mer i retning av tradisjonell klubbmusikk (noe av det feteste er lett når de er på tranceutflippen) og radiovennlige lydbilder. Det har blitt flere artistfeatures på låtene, ikke minst rappere. Og eh, masse syngekjerringer selvsagt, seff, da vet du de er på stell. Godt eksempel: Magnetic Mans siste hitsingel, av de (nå) gamle dubstep-sløggerne Skream og Benga. Jeg tipper gutta som tidligere kun betjente 12-tommere i skabbete kjellerlokaler koser seg. Når det gjelder rappere er det tydelig at en del av gjengen har tatt til seg en mye mer USA-liknende tilnærming til opplegget. Det blir et mye mer karikert forhold til hele gangsta-greien, mer snakk om gønnere i stedet for den tjittne lille shanken, og mye mye mer kola. Giggs er på mange måter et bra eksempel. Dette er gjerne enda bedre, med SAS / Dip Set Euro Gang Purple Burr Set, som i sin tid faktisk fikk pes for å selge ut til Statene. Artistene kan godt være ganske fete likevel, men i bunn og grunn er utviklingen egentlig nedsig - vi får nok av de greiene der over dammen.

Det her blir ikke noen systematisk greie, men rett og slett bare 15 høydepunkter fra fjoråret, sånn omtrent. Ja, Newham Generals går mye igjen - fordi det er grunn til det.



D Double E - Street Fighter Riddim

En av fjorårets aller, aller feteste låter. Rap, videospill og fjodde? Ja takk. Gjerne en blanding.





D Double E - Bad To The Bone (WOOO Riddim)

D Double sender deg på et fly tilbake til Jamaica. Den beste versjonen av WOOO. Lett. 




"Try fuck around with da Dirtee Stank / I´ll come around wif a dirty shank / ready for da war like thirty tanks!"



Newham Generals - Like It Or Not

Brutal og kvernende banger fra Newham. I wetupa'wetupa'wet-up-her PUSSY! Selv om D Double ofte er det unektelige høydepunktet i gruppen, skal man absolutt ikke undervurdere Footsie, eller hans egenskaper når det kommer til å mekke låter og fungere som superlimet i suppen.





Newham Generals ft. Esco - I'm A General

All type skitzin' out!





B Live ft. Newham Generals & Skepta - Modern Warfare 2

D Double E resirkulerer like gjerne et vers fra Bad To The Bone. Fortsatt fett ^^ Det ender opp med en kul sak, selv om B Live ikke akkurat er verdens beste rapper. Footsie dropper dødskult inn mot slutten.





Chase & Status ft. Dizzee Rascal - Heavy

Dubstep-duoen som har laget denne glimrende låten (javisst linker jeg den igjen), pluss alles favoritt Dizzee Rascal. Han er faktisk mer i støtet enn jeg kan huske å ha hørt han på lenge.





True Tiger ft. P Money - Slang Like This

Produksjons- / DJ-kollektivet True Tiger rekrutterte P Money til en av de største, og feteste, singlene i 2010.



Big tune!



Maxta - East London Is Back

Unge Maxta og den unge klikken hans tar Øst-London tilbake:











Foreign Beggars & Noisia - No Holds Barred (Excision RMX)

Disse London'erne gjør noe reinspikket klubbrap:





Giggs - UUMMM!


Greit, Giggs vinner prisen for mest lattise nye ad-lib i 2010. Han snakker seg på sitt karakteristiskt tilbakelente og avslepne vis gjennom denne slageren fra i fjor:





Giggs - Talking The Hardest


Her gjør Giggs stort sett det samme en gang til, men denne gangen har han med seg en gjeng 12-åringer. WE SHANK U BLUUD! UMM!!


Kulan.





Tempa T - Boy Off Da Ting





Denne kom i høst en gang, og det går relativt greit for seg, som det jo pleier å gjøre med denne mannen. Tempa T ga ut en skamfeita singel i 2009 med Next Hype, og siden det har jeg vært hypp på å høre mer fra den kanten. For å være ærlig er det egentlig den jeg har mest lyst til å poste, så føkk it, den blir zneket inn i en 2010-post. Altså, den sparker seg egentlig fint inn på egen hånd. Bare sjekk ut videoen:



TEMPS MAN! PARS DAWG!! SHE TOOK THAT PAR TO THE BACK OF HER NECK DAWG!! Haha, Westwood ass. Og hva faen er en par? Eller et par. To par?


Hæææ, mater på med enda en låt fra Tempz i 2010:





Diddy & Dirty Money ft. Skepta - Hello Good Morning RMX

En god tommelfingerregel er å alltid inkludere et Diddy-klipp. Uansett sammenheng. Denne remixen må slenges med som en bonus uansett. Tottenhamtrynet Skepta kjørte seg opp på Twitter og endte som gjest. Team UK! Haha...






Forresten, se opp for flere tilbakeblikk til 2010. De neste dagene, faktisk gjerne de neste 2 ukene eller noe sånn, legger vi ut en hel gjeng med poster som tar for seg forskjellige deler av fjoråret. Sporadisk, rotete og digg - akkurat sånn vi liker det.

6 kommentarer:

  1. ai blad. shit iz kool. kvil i fred esco bror te j. defoe på t.ham.


    men kor faen e bang on ??? feteste av alt

    SvarSlett
  2. En par er bare en liten diss/Parering.

    "Du må være over 1.80 for å kjøre denne "karusellen"

    "It's a par darg"

    SvarSlett
  3. snitt snitt murda tyme, killz it

    SvarSlett
  4. andre tingen Giggs får for e at klikken har hvil i fred RAVER t-skjorrter. E det en kis så raver såpass i klikken at han kalles raver så må det jo være feita

    SvarSlett
  5. Snittn har peil! Og rave ellar dau, fizne sau! D e d england har på statene (-visse sørstater og fisco), fest og moro!

    SvarSlett