torsdag 13. januar 2011

Rewind 2010 selekta: Bang On!


Jeg blir nødt til å ta med en siste låt fra England i 2010 som ble glemt i 1. runde, nemlig Bang On! sin debutsingel Hands High. Seff, det er noe av det feteste som droppet hele året. Bang On er fra Liverpool, og sørger for at du får høre noe såpass sjelden som en ekte scouser på mikken. Stort sett har engelsk rap vært fullstendig dominert av London-dialekter, og derfor er det oppsig å se at det åpnes stadig mer opp for regionale tunger og aksenter. Nå venter jeg bare på en rapper fra Wales, haha... Jeg vet ikke hvor Bang On er fra i Liverpool-området, men en ting jeg vet er at de store rekkehusområdene som ligger rundt sentrumsbebyggelsen i den byen der er et av de mest sketchy stedene jeg har vært. Når folk bor i hus der alle dører og vinduer er spikret igjen, kvartal etter kvartal, er det rett og slett skamnoia. Nå som de har kuttet studielån til alle engelske ungdommer og landet tramper taktfast mot økonomisk armageddon, kan vi vel forvente at denne typen tilstander bare brer seg i de gamle industriregionene. I det minste kan vi kanskje håpe at resultatet blir nye generasjoner sinte rappere som er ute for å drepe. Men seriøst, Liverpool er en skamfet by, med mye folkesjel og historie å by på. Du bør ordne deg til med en tur, få med deg litt engelsk pubkultur, kjøpe noe guff og ende kveldene på Funky Box - det lugubre, røykfylte discohølet der dassen brukes flittigere til å trille piller enn å pisse. Eneste valget du har etter klokken 3. Jeg kan anbefale det. Men først, sjekk ut Bang On:


Bang On! - Hands High



Digger dialekten, digger klesstilen. Digger opplegget. Bang On! er signert på det britiske plateselskapet Big Dada, som allerede huser etablerte rapskikkelser som Wiley og Roots Manuva. Fjoråret så en remix av sistnevntes klassiker Witness, som også fortjener en dropp:


Roots Manuva - Witness (Slugabed Remix)



Helvete jeg elsker synth-keys'ene i den her. Remixen gikk ned i anledning Ninja Tunes 20-årsjubileum i 2010. Ninja Tune er tett affiliert med Big Dada, faktisk på mange måter et slags morselskap, og er hjemmet til legendariske artister som Amon Tobin, The BugJaga Jazzist og The Cinematic Orchestra. Sjekk gjerne ut følgende snippets fra jubileumsmixen - det har ikke så veldig mye å gjøre med rap, men det driter jeg 10-0 i når det kommer til et såpass fantastisk label...


Ninja Tune XX Box Set Previews (CDs 1-4 only) by Ninja Tune XX

(gjør deg selv enda en tjeneste og sjekk ut hele debutsingelen til Ninja Tunes-nykommer Eskmo)

4 kommentarer:

  1. nice. Den listen der skal sjekkes ut.

    SvarSlett
  2. http://www.goodreads.com/book/show/6903015-rave-culture-and-religion

    SvarSlett
  3. Dionysian rave
    Dancing in the Streets A History of Collective Joy Barbara Ehrenreich Metropolitan Books: 322 pp., $26

    SvarSlett