lørdag 26. mars 2011

Alternativ aften: Burial


K-Bave er riktignok først og fremst en blogg om gangsta rap, men dette er en av dagene vi blir nødt til å gjøre et unntak. Anledningen er utgivelsen av Burials første ordentlige solomateriale på 4 år, i form av 12"eren Street Halo, som slippes i forkant av den nært forestående fullengderen. Hvorfor all hypen rundt Burial? Vel, for det første slapp han det som kanskje er forrige tiårs beste elektroniske album med Untrue i 2007. For det andre har han en helt særegen sound, som gjør at alt han lager gjennomsyres av en fantastisk fet og spesiell stemning. En av mine kumpaner her på K-Bave beskrev det best (fritt sitert):

"Burial er som en refleksjon over rave, en slags melankolsk, dvelende ettertanke, et sted der ravens uendelige optimisme blir satt i perspektiv."

Kunne ikke sagt det bedre. Burial for meg er som lyden av skumring og grålysning på en og samme tid, en kombinasjon av søkende nysgjerrighet og resignert depresjon. Heldigvis følger de nye sporene i samme retning. Døm selv:


Street Halo

Stolen Dog

Hele 12"eren, med nok et spor, er å finne på torrents og blant jungelen av opplastningssider. Nå er det bare å vente på albumet.

7 kommentarer:

  1. "Burial er som en refleksjon over rave, en slags melankolsk, dvelende ettertanke, et sted der ravens uendelige optimisme blir satt i perspektiv." = sannheten. Fikk meg til å tenke: finnes det noen ekvivalent i hiphopen?

    SvarSlett
  2. helvette dette va dårlig..synd

    SvarSlett
  3. Uenig, gi det noen gjennomhøringer.

    SvarSlett
  4. Last ned de fulle versjonene, gir mer substans, hør på driten i et bra headset. Låtene er bra, men trenger litt modningstid, som all Burial. Er uansett bare en forsmak på fremtidig album.

    SvarSlett
  5. Ord til raggamann, folk er altfor utålmodige som konsekvens av den uendelige tilgangen til musikk som internett desverre/heldigvis fører til. Spiller av 40 blodkomprimerte sekunder på YouTube gjennom macbookhøytalerne sine og avskriver det, "neste takk!"

    Siterer fritt fra en klassisk komponist vi hadde foredrag med på skolen for en tid tilbake: "Vi hører på mer musikk nå en vi noensinne har gjort, men vi lytter også mindre enn noensinne"

    Men seff, med den evige tilgangen kommer det jo evig masse drit også, så man må jo skippe ting.

    -Mix

    SvarSlett
  6. snittn sin parafrasing av meg ekkje helt on point. Pointet e at raven e Diyonusus dans, men med kristne overtoner: den peker fremover mot det forløsende øyeblikket der utopien eller Gud fremtrer, Det Burial gjør e å lage musikk som ser bakover, som refleksjon heller enn handling , og dermed blir greiene melankolsk, et tilbakeblikk på tider man trodde på utopien eller forløselsen, men som e helt tydelig tilhører det som allerede e blitt gjort, og ikkje en mulighet eller en fremtid.

    og dette e dårlige mixer, og snutter. kulan me å si det e dårlig før albumet e kommet

    SvarSlett
  7. Må bare si meg helt enig med siste poenget der:

    For det første er låtene i soundcloud-spillerne skamdårlige radioripper, så stikk og skaff deg den fulle 12"eren. For det andre må hele greien inn i kontekst av albumet.

    SvarSlett