tirsdag 29. mars 2011

Alley Boy



Kordan det går med Alley Boy e spennende, han representerer siste ledd av ATL trap-king , cola-baron opplegget som har dominert store deler av mainstream rappen di siste årene. T.I. åpnet dørene, men det e Jeezy-programmet som har festet seg hos lyttere og andre rappere likeså. Episke synth-beater som gir følelsen av å dra lajnere fra daiene på prostituerte mens du glor over en skyline og skriker : ITS ALL MINE BUAHAHAHAHAH! med innsyn i et kaldt penge - og statusorientert sinn levert i bars med mye pusterom mellom ordene :



Bloodhound 4 da bread, I juzz smell money. Ayyy!

Med respekt å melde ekkje det her nødvendigvis en Atl-greie, T.I. banet vei for Jeezy sånn media-wise, men rent musikalsk trekker Jeezy mye fra The Diplomats, og i fremførelse og image minner han til dels mye om Juelz Santana, en annen man som liker og si Ay mye :

Volumet på beaten, det maniske cola-drivet e høyst til stede her. Det e også skandaløse klesplagg og punchlines som ikkje gir spesielt mye mer mening enn at det høres jææææla feita ut, og som Jeezy liker han å rime på samme ordet en tre fire ganger bare sånn for å si at han dritar i det der "lyrical-miracle, half-jew quest in the tabernacle-pinnacle" pisset som liksom står som rappens største bidrag til lyrikkkunsten. Humoren e gjerne litt mer fremtredene, men eg tror det e lettere å lattis på crack-gamet i Harlem enn i Atlanta, så.



Så etter Jeezy kom vår venn Gucci-mannen. Di to hadde litt pes, men eg gidd ikkje geskjæfte meg med det der, eg har nok pes i mitt eget liv te å gidde å pese me andre sitt pes. Tok den låten her av fler grunner 1: at den her lyden, stilen, ka faen har hatt gjennomslag for langt fler folk enn di som blir nevnt her. 2: for å vise folk at Gucci e en av di sykeste ræpperene som har levd, teknisk sett e det verset han leverer her nokke ut av det drøyeste som har blitt gjort på flere år. Og 3: fordi Young Ralph drepar det. E han ong, e han gammal? ikkje vet eg. Men har ammorundar like lange som føttene te ShaQ , så du bør kule an.



Pointe mitt va egentlig, at om Alley Boy ikkje lykkes, så siar det nokke om at en viss type ræppar ikkje lenger vil være like interessant for publikum og media lenger. Eg tror det e tilfellet. Ballen e sendt videre på den ene siden te Woka og GP og det opplegget der, og på den andre siden te di unge Bay Area folkene. Cola-baronen sine ræpdager e gjerne talte, om enn bare for en stakket stund.

8 kommentarer:

  1. To ting om colarappen: 1) De har innført en helt ny episk dimensjon til hip hop. På det feteste er det mongofett. Mange av rapperne er stygt undervurdert fordi de driver med dette. Jfr Gucci. 2) Det er jævlig masete i lengden.

    SvarSlett
  2. eg fåkkar hardest me Jeezy. Hørar ikkje på Gucci, det e litt sånn fjortis stil over han, sånn party party party lets get wasted greiene. Men gucci e jæla dyktig, så det va det eg mente, at du kan ikkje ta han på skillz.

    SvarSlett
  3. K-bave inspirere mæ te å skrive nord-norske rants ala mayneholup. Fuck alle hateran! Nei, men seriøst så e Gucci pess. Aldri følt den karn dær, selv om æ kan strekke mæ te at han e teknisk dyktig, men førr mæ har aldri rap handla om å være teknisk. Fikk nok av å vokse opp med backpackera. Norge har jo alltid vært fette østkystorientert. Alltid fått pæs for å høre på vestkyst/sørstatan. Og no skal alle hateran bynne å digge. Sykt korsjn dæm flippe over tel at no e plutselig sørstatan/vestkysten akseptert og f.eks my main mans e-40 eller c-bo får aksept, mens tidligere har folk klikka vinkel når æ sku spelle birds in the kitchen, hurricane, groovin on a sunday, kunne holdt på i evigheta. Shoutout te alle som va nede med gangstarap lenge før lenge siden.

    Ka dåkker syns om nye big krit mixtapen? Synes den bange heavy. Sørstatenes kanye west sir æ, bare enda bedre rapper. Og alle som har vært nede med Mike Dean vet at han er the real big brother. No ID va kanskje han som lærte kanye produseringa, men mike dean va inspirasjon. Mike dean e forresten værdens beste produsent. Æ kan nevne minst 50 beats som gruse alle dine favorittbeats. Alle som utfordre mæ på den blir smekka på baillan me en flisat vaier!

    -yoyosucka

    SvarSlett
  4. Hip-hop sliter fortsatt med konsekvensene av denne låten:

    http://www.youtube.com/watch?v=laOZ7HPu9yU

    La oss heller ikke glemme Ross, som droppet bare ett år etter Jeezys første album, og er en av de definerende folkene for cola-rap. Forskjellen er at han er en mye bedre rapper enn 99% av de andre folka i den kateogorien, så han gjenoppfinner seg sjøl lett på noe neo-crunk gunplay shit.

    yoyosucka: topp 10 mike dean beats plz :) flækk ut den der flisate vaiern din, no twilight.

    SvarSlett
  5. Ja, kor skal man begynne? Hele Rap-a-lot katalogen e jo the shit. Kor skal man begynne?

    5th ward - Concrete hell
    5th ward juvenilez - G-Groove (nån kjenne kanskje igjen sample fra en a-laget låt, men sample har vært flippa en million gang før, men ingen over.)
    Scarface - Hand of the dead body
    Big Mello - A ride 4 ya ass
    3-2 - Turning lane
    Z-ro - I hate you bitch
    3xKrazy - Open your eyes
    Big Mike - All a dream
    Bushwick Bill - Ex-Girlfriend
    Geto Boys - Gangsta put me down


    Shiiiet, det va 10 tracks, og kun en hver av dæm. Så har han sikkert 10 tel hos enkelte av dæm. Men må gje shine til the main man john bido up in tha house som lærte opp dean og har nån helt insane beats.

    Må også gje litt shine til denne helt insane låta som mike dean har vært og mixet og sikkert hatt en finger med i spillet på:
    http://www.youtube.com/watch?v=c_rgyfwz8FQ

    SvarSlett
  6. Shout out til yoyosucka, elendig navn, god smak, alltid gode tips! Men eg har ein draum: Få litt mere downloads på denne driten her, nokke undergrunns piratvirksomhet. Last opp last opp!

    -Mofoplucka

    SvarSlett
  7. Feitameita (som dåkker sir i bærgen) å se at nån like mine rants og bumrushing av kommentarfelte med youtube links :) Du får kanskje ønske ditt oppfylt i sommer. K-Boff har jo lova mixa når det nærme sæ sommer. Hvess ikke så kan du banne på at æ sett sammen en miks te biln eller båtn som ska blasta hardt i sommer. Dæm kan æ sikkert legge ut på nåkka opplastningssie. Æ kjøre selvfølgelig strictly sørstatan.

    Neste utfordring e Mike B fra Trinity Garden Cartel. Kriminelt sovet på, og kanskje helt på høyde med mike dean :)

    SvarSlett
  8. Mike Dean er faen meg rå. FY FAEN!

    2/3 av K-bave... eh, redaksjonen (lol) er beinharde Gucci-fans da.

    SvarSlett